KenSho

KenSho is een term uit het zen-boeddhisme en staat voor ‘inzicht in je eigen ware aard’, ken = zien en sho = natuur/aard.

In het leven, vanaf het ontstaan in de baarmoeder, wordt ieder mens blootgesteld aan situaties waaraan we ons bewust of onbewust hebben aangepast. Hierdoor zijn we weggedreven van onze eigen ware aard. Hierdoor raken we soms de verbinding met onszelf en de wereld om ons heen kwijt. Dit kan zorgen voor allerlei gevoelens en fysieke klachten waar we niet goed mee om weten te gaan.

Emotioneel lichaamswerk kan helpen meer inzicht te geven in de eigen ware aard en daarmee het vergroten van ons welbevinden. In mijn praktijk doe ik dat o.a. met lichaamsgerichte psychotherapie.

Désirée Heemskerk

Ik ben Désirée Heemskerk, een echte Rotterdamse dat voor mij staat voor daadkracht, directheid en hard werken. “Geen woorden maar daden”, “Niet klagen maar dragen” zijn overtuigingen die me ik op mezelf toepaste en me veel gebracht hebben. Doordat ik een mooi proces heb doorlopen is dit erg genuanceerd. Sindsdien is er meer zachtheid naar mezelf en ruimte voor groei en kan ik anderen met meer warmte helpen in hun proces.

Positiviteit is een kernwaarde voor mij, genieten van het leven is soms een kunst als we te maken krijgen met tegenslagen. De kracht van humor gebruik ik al mijn hele leven om hobbels te overwinnen. Daar heb ik het emotioneel lichaamswerk aan toegevoegd en zo heb ik na jaren van verdriet en ups en downs mijn ongewenste kinderloosheid een plek kunnen geven, sta ik stevig in mijn relatie en heb ik mijn problemen met eten tot een voor mij acceptabel niveau teruggebracht.

Hoe zag dat proces van emotioneel lichaamswerk en dan uit? In 2015 startte ik met yoga en meditatie, hierin vond ik rust. In datzelfde jaar maakte ik voor het eerst kennis met de AUM, Awareness understanding Meditation (een actieve en sociale meditatie). En daarmee begon mijn bevrijdende weg van persoonlijke ontwikkeling via het ‘alternatieve circuit’. Ik bezocht allerlei workshops op het gebied van dans, tantra, meditaties, massage, reiki etc. Dit maakt mijn leven mooier en rijker.

Vanuit de gedachte dat ik graag deel met de wereld wat mij gelukkiger maakt in het leven ben ik in 2019 begonnen aan de opleiding Integrated Psychotherapy bij Bodymind begonnen en heb ik nu mijn eigen praktijk voor Lichaamsgerichte Psychotherapie. Dit is een prachtige aanvulling op mijn werk in de reguliere hulpverlening. Oorspronkelijk wilde ik de verbinding leggen met de GGZ, inmiddels werk ik echter in de welzijnssector en zie ik dat het hier ook aanvullend kan zijn.