Mijn persoonlijke ervaring

Dit was mijn weg met Leven in je Lijf

In 2017 deed ik zelf mee met de basiscursus. Het bracht me meer rust in mijn hoofd en meer bewustzijn van mijn lijf, mijn eerste stappen naar het ervaren van meer vrijheid. Daarna deed ik de cursus nog eens om er meer grip op te krijgen en vervolgens de verdiepingscursus en zo kwam ik tot meer zelfbewustzijn.

Zoals met veel dingen die mij iets goeds opleveren wil ik dat de wereld in brengen, meer mensen laten ervaren hoe fijn het kan zijn vrijer door het leven te gaan en minder in het hoofd te zitten. Zo besloot ik de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie te gaan doen en vervolgens de train-de-trainer Leven in je Lijf.

Tijdens de opleiding heb ik twee keer geassisteerd bij de basiscursus en één keer bij de verdiepingscursus.

En nu geef ik de cursus zelf met veel plezier.

Planning

Op dit moment heb ik geen cursus gepland staan. Heb je interesse in deze cursus laat het me gerust weten, bij voldoende belangstelling kan ik een cursus plannen.

Netwerk Leven in je Lijf

Ik ben aangesloten bij het landelijke netwerk voor trainers Leven in je Lijf.

Basiscursus Leven in je Lijf

Verlang je naar meer vitaliteit, meer levensvreugde en verdieping in relaties en contact? Met deze cursus breng je jezelf lichamelijk en psychisch weer in beweging en zet je nieuwe stappen.

Beweging

Door bio-energetische oefeningen merk je wat je lichaam je te vertellen heeft. Als je je bewust bent van je lichaamssignalen en daar meer naar luistert, kom je lekkerder in je vel te zitten, kun je beter je grenzen aangeven en voel je je eigen kracht.

Expressie

In deze maatschappij is vaak geen ruimte voor onze emoties en hebben we geleerd deze in te houden. Deze zetten zich vaak vast in ons lijf. In deze cursus experimenteren we met het tot expressie brengen van wat er in ons leeft in contact met anderen om lichamelijke klachten te voorkomen.

Adem

Veel mensen ademen oppervlakkig, houden hun adem in. Door voluit te ademen krijg je meer lucht. Je voorziet je lijf van meer zuurstof, meer energie. Dat betekent meer voelen, meer leven. In deze cursus staan we stil bij, en doen we oefeningen met onze ademhaling.

Eigen kracht

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat voel ik? Wat heb ik nodig? Hoe geef ik mijn grenzen aan? Ga het onderzoek aan naar jezelf en ontdek je eigen kracht.

De kracht van de groep

Veel mensen passen zich aan uit angst afgewezen te worden. Door niet te laten zien wat je denkt of voelt, ga je contact uit de weg. In de cursus kun je experimenteren. Wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, maar ook ‘nee’ zegt, je grenzen aangeeft, aanraakt of aangeraakt wordt?