AUM Rotterdam

Vooralsnog staan er geen AUM’s in Rotterdam of omgeving gepland.

Meditaties

Veel mensen kennen met name de boeddhistische meditaties, waarbij je zit en stilzit. Jaren geleden lukte het mij niet hierbij mijn hoofd niet leeg te maken en dat frustreerde me.

In 2015 nam iemand me mee naar een AUM (awarenes understanding meditation). Er ging zo een wereld voor me open. De AUM is ontwikkeld door Veeresh in opdracht van Osho. Het is een actieve en sociale meditatie. Actief dus veel beweging. Sociaal omdat het een groepsmeditatie is waarbij de anderen spiegels zijn. Kwetsuren die we in ons leven hebben opgelopen in relatie met anderen kunnen het best opgelost worden in contact. Osho merkte dat de westerse mens net als ik moeite heeft het vaak gehaaste leven los te laten. Hij bedacht daarom een manier om eerst allerlei emoties eruit te gooien om daarna de stilte toe te kunnen laten. Veeresh paste dit idee aan naar een meditatie van 2,5 uur. In 2017 deed ik de AUM-leader training bij de Humaniversity.

Vervolgens heb ik de afgelopen jaren vele andere meditaties mogen ontdekken. De komende tijd wil ik deze vormen gaan aanbieden in groepsverband en online als ingesproken geleide meditatie. De eerste, de Latifa, heb ik inmiddels rechts staan. Feedback is welkom via het contactformulier.

Geleide meditaties

Latifa

De Latifa was eeuwenlang een geheim gebed in het soefisme. Bestemd voor ingewijden, omdat de kracht ervan zo groot is. Tegelijkertijd is de Latifa zacht en verfijnd.

Ik noem het een meditatie met zeven stappen en per stap eenvoudige affirmaties en bijbehorende bewegingen die je terugbrengen naar jezelf, naar de kern van het leven, naar de kern van jouw bestaan!

Luister hier naar de Latifa-meditatie:

.