Begeleide meditaties

Latifa

De Latifa was eeuwenlang een geheim gebed in het soefisme. Bestemd voor ingewijden, omdat de kracht ervan zo groot is. Tegelijkertijd is de Latifa zacht en verfijnd.

Ik noem het een meditatie met zeven stappen en per stap eenvoudige affirmaties en bijbehorende bewegingen die je terugbrengen naar jezelf, naar de kern van het leven, naar de kern van jouw bestaan!

Luister hier naar de Latifa-meditatie:

.

Meditaties

Veel mensen kennen met name de boeddhistische meditaties, waarbij je stil zit. Jaren geleden lukte het mij niet hierbij mijn hoofd niet leeg te maken en dat frustreerde me.

In 2015 nam iemand me mee naar een AUM (awarenes understanding meditation). Er ging zo een wereld voor me open. De AUM is ontwikkeld door Veeresh in opdracht van Osho. Het is een actieve en sociale meditatie. Actief dus veel beweging. Sociaal omdat het een groepsmeditatie is waarbij de anderen spiegels zijn. Kwetsuren die we in ons leven hebben opgelopen in relatie met anderen kunnen het best opgelost worden in contact. Osho merkte dat de westerse mens net als ik moeite heeft het vaak gehaaste leven los te laten. Hij bedacht daarom een manier om eerst allerlei emoties eruit te gooien om daarna de stilte toe te kunnen laten. Veeresh paste dit idee aan naar een meditatie van 2,5 uur. In 2017 deed ik de AUM-leader training bij de Humaniversity. Vervolgens heb ik de afgelopen jaren vele andere meditaties mogen ontdekken.

Tijdens de AUM-meditatie worden deelnemers begeleid door een facilitator die hen aanmoedigt om verschillende emoties en expressies te uiten, variërend van vreugde en liefde tot verdriet en woede. Door middel van geluid, beweging en interactie met anderen in de groep, wordt een diepgaande innerlijke reis mogelijk gemaakt.

De AUM-meditatie is bedoeld om emotionele blokkades los te laten, innerlijke spanningen te verminderen en een gevoel van bevrijding en verbondenheid te creëren. Het biedt deelnemers de mogelijkheid om diep in contact te komen met zichzelf en anderen, en om op een diepgaand niveau te groeien en te helen.

Hoewel de AUM-meditatie intens kan zijn, wordt deze vaak ervaren als een transformerende en helende ervaring die mensen in staat stelt om meer volledig in het leven te staan en hun ware potentieel te realiseren.

Momenteel zijn er geen meditaties gepland, houdt facebook of de website in de gaten voor de nieuwe planning. 

Via de link hieronder kun je een zeer versnelde versie van de AUM bekijken, let wel: normaal is dit een proces van 2,5 uur is in een groep:

Mini AUM